Kitou`s Dream

Kennel Kitou`s Dream

Kennel presentasjon fra Belgerbladet nr 1/ 2019

Hei. Vi holder til i landlige omgivelser på Toten i Oppland.  Jeg har tre Groenendael på 2 – 5 og 10 år, alle med forskjellige behov utfra alder og personlighet. Vi er daglig ute på turer. Noen dager får de løpe sammen i skogen. Andre dager går jeg tur med en og en av dem i parker / byturer og liknende steder – de får alenetid og trent litt lydighet ol. mens vi går. Kitou på 10 år har opplevd mye og har ikke samme behovet som de som er yngre, vi kan f.eks. gå kort tur og sette oss på ett gatekjøkken og dele en pølse med chips – hun får kvalitetstid og pølse – og hilse på de som sitter ved nabobordene.

Det er rent praktiske årsaker for kennelnavnet. Jeg skulle gjerne hatt noe med nordlys eller annet. Men, når man søker på navnet Kitou på div. hundewebsider er det stort sett kun min Kitou som dukker opp. Så jeg valgte ett kennelnavn som var lett å finne på web – enkelt og greit. Jeg har ingen planer om å ha valpekull ofte. Jeg mener mitt hovedansvar er å ta godt vare på de hundene jeg har – utfra mine ønsker om mitt hundehold. Når jeg har valpekull er (selvsagt) førsteprioritet å ta vare på og gi valpene ett best mulig utgangspunkt for livet.

Jeg ønsker å avle rasetypiske, glade og friske hunder som er velfungerende og uredde i alle situasjoner i livet. Jeg forsøker også å få innavlsprosent så lav som mulig, og å finne gode hanner som ikke er mye brukt. Neste kull er kryssparring mellom Tervueren og Groenendael, med 0 i innavlsprosent. Det er viktig for meg å ha møtt en evt. avlspartner, eventuelt at nære bekjente kan bekrefte god mentalitet. Før jeg hadde mitt førte kull tok jeg da NKK oppdretterskole for å få best mulig kunnskaper om genetikk / seleksjon og valg av avlspartner. Var også på seminar om kynologi. Jeg tar utgangspunkt i RAS (rasespesifikk avlsstrategi) https://www.nkk.no/getfile.php/131646-1528360203/Filer/RAS/RAS/Belgisk%20fårehund%20RAS%20v1.pdf ved planlegging av kull. Jeg er heldig å bo nær Oslo og deltar på forskerforum hund og annen undervisning i regi av NKK og NMBU. Genetikk er interessant og jeg ønsker å holde meg oppdatert på det siste innen forskning ifht helse og adferd mm. hos hund.

Jeg starter søket på hannhund som passer tispen med mål om å utfylle/komplementere kroppslige deler som kunne vært bedre ihht rasestandard (og det er det alltid – på alle hunder). Dette er en prosess som tar svært lang tid for de fleste oppdrettere. Om / når jeg finner en hund jeg liker og tror passer til tispa starter letinga på web etter all tenkelig helseinformasjon. Mange websider å sjekke, frem til nå har jeg sjekket 5-6 generasjoner bakover. Oftest blir hund ekskludert i denne prosessen pga. at jeg ofte finner helseproblemer, evt. dårlig gemytt. Om jeg har en hannhund som går gjennom denne prosessen tar jeg kontakt med oppdrettere i inn og utland som jeg kjenner med svært lang erfaring og kunnskap om hva som ligger bak hundene i tillegg til det jeg finner på web (eller ikke finner). Får viktig info fra dem også. Jeg reiser mye til utlandet og får møtt mange hunder og oppdrettere. Der får jeg sett hvordan hundene fungerer. Det fins mange flotte bilder av pene hunder som ikke fungerer i hverdagen. Samt at jeg får diskutert med oppdrettere og kjente, noen ganger info om f.eks. allergier og annet.

Jeg har tidligere vært aktiv i norske redningshunder og oppnådde B godkjenning mm. Rundering er noe av det mest fantastiske vi har trent på – «lykke». Liker å gå spor med hundene og at de får bruke nesene og hodet sitt. Nå virker det som om det er sau eller kyr stort sett overalt i utmarka fra Dombås til Skagerak, så jeg synes det er litt vanskelig å finne steder å trene spor på fra mai-oktober. Vi reiste for to år siden til Sølen og så til nord Norge for å få trent. Jeg liker å aktivisere hundene med lydighetsøvelser.  Vi begynte å trene, og vi konkurrerte i rally lydighet i fjor – morsomt – vi fortsetter med dette. Om mulig er hundene på «play time» i helgene og får leke med alt fra Irske ulvehunder til Mops. Vi har deltatt en del på utstillinger, ikke så mye i Norge de siste årene. Men det er fryktelig hyggelig å stikke innom på utstillinger i Norge og prate med kjente. Jeg velger å heller bruke penger på noen få utstillinger i utlandet – liker å se nye steder. Jeg har gått en del kurs opp gjennom årene når det gjelder bruks og lydighet. Min hovedinteresse akkurat nå er dagliglivet – lese og forstå hundens signaler, jeg deltar på de foredragene som er tilgjengelige og starter opp på ett fire måneders kurs nå opp mot dette emnet.

| Svar

Nyeste kommentarer

28.10 | 19:06

Spennende kombinasjon :)

25.04 | 17:21

Tusen takk! Ja,vi har hatt ett godt liv sammen
Nå er siden mye oppdatert med valpeplaner og mange bilder,kanskje Groenendael hadde vært tingen for deg

25.04 | 17:17

Enig - veldig snygg!
Nå er hjemmesiden oppdatert her.

15.04 | 14:24

Snygging